Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 RON
Total 0,00 RON

Produse noi

Nici un produs nou

Hartie parafinata

HARTIE PARAFINATA

de ambalaj este solutia ideala pentru ambalarea produselor alimentare, in special pentru macelarii si produse derivate. Hartia parafinata mentine in conditii bune produsul pe perioada depozitarii acestuia in frigider. Acest tip de hartie este impermiabil la apa si grasimi si ajuta la mentinerea proaspata a produselor pe perioada depozitarii acestora in lazile frigorifice.

Detalii


1 700,00 RON cu TVA

Disponibilitate: in stoc

HARTIE PARAFINATA

 

Hartie parafinata de ambalaj este solutia ideala pentru ambalarea produselor alimentare, in special pentru macelarii si produse derivate. Hartia parafinata mentine in conditii bune produsul pe perioada depozitarii acestuia in frigider. Acest tip de hartie este impermiabil la apa si grasimi si ajuta la mentinerea proaspata a produselor pe perioada depozitarii acestora in lazile frigorifice.

Hartia parafinata (sau hartie cerata) este o hartie care a fost facuta sa protejeze produsul impachetat in ea impotriva umezelii prin aplicarea de ceara. Hartia de ceara este folosita in mod obisnuit in gatit pentru proprietatile sale neaderente si pentru ambalat hrana ce urmeaza a fi depozitata, (cum ar fi prajiturile sau carnea), deoarece mentine apa in afara sau inauntru (este impermeabila). Este de asemenea folosita si in domeniul artelor si meseriilor.

Specificatii:
Hartie parafinata doar pe o fata
Gramaj 95g/mp
S rupere longitudinal 105,5N
S rupere transversal 38N
Rezistenta la plesnire 210Kpa
Rezistenta la sfasiere 860 NN
Permeabilitate apa 500
Produsul se vinde la rola de 95-110 kg.

Material:
Realizata din hartie parafinata doar pe o fata.

Utilizare:
Utilizata in industria alimentara.Detalii tehnice:
Culoare – kraft;
Densitate: 70kg/mp;
Rola: 1 x 25ml;
Mp/rola: 25mp.

 

Procedeul chimic utilizat astazi pe scara larga este un complex de tratari chimice numite Procesul Kraft. Scopul acestei tratari chimice este eliminarea structurii ligninei (din pulpa supusa procesului), care este liantul organic care mentine fibrele impreuna, prin folosirea unui amestec care o dizolva. Dupa eliminarea acesteia, fibrele ramase pot fi folosite pentru realizarea unei hartii de culoare maroniu nedefinit, nefinisata, utilizata la realizarea de pungi de hartie sau a cutiilor din carton. Materialul brut astfel obtinut poate fi folosit in continuare, printr-o purificare accentuata a ligninei ramase, conducand la obtinerea pulpei de calitate superioara, pentru hartie alba pentru scris si tiparit.

 

Desi procedeul chimic este mai scump decat cel mecanic, permitand o folosire de maximum 45 – 50 % din pulpa initiala, totusi este un procedeu larg folosit datorita calitatii produsului final si al mentinerii, aproape nealterata, a lungimii initiale a fibrelor materialului folosit, care este un factor de mentinere a unor calitati mecanice ridicate a hartiei. Un alt avantaj al acestui procedeu este folosirea integrala a ligninei rezultate din proces ca si combustibil pentru incalzirea si electricitatea necesare procesului.